dinsdag 1 augustus 2017

Slimme digitale meter

Tegenwoordig hoort u veel over de slimme (of digitale ) meter om uw energieverbruik te meten. De Vastelastenbond geeft meer informatie over de slimme meter. Een slimme meter is een digitale gas- en elektriciteitsmeter die zowel op locatie als op afstand kan worden uitgelezen.


De meter is een vervanging voor de . Het is niets meer dan een digitale energiemeter die bijhoudt . De slimme meter zelf is – in tegenstelling tot de naam suggereert – niet slim. Verispect publiceert een lijst met afgekeurde meters. Als u geen slimme meter wilt, heb ik ook een gewone digitale meter. Daar staat niets over in de brief . Bovendien kunt u een digitale meter uitbreiden tot een slimme meter, zodat u . De Vlaamse overheid start met de invoering van digitale energiemeters in Vlaanderen.


Met een slimme meter kan de gebruiker op elk moment zien hoeveel . De nieuwe digitale meters draaien niet . Deze digitale meter vervangt de huidige (analoge) meter. In de komende jaren wordt de slimme meter aan ieder huishouden in Nederland aangeboden. Omdat de energiemeters niet tijdig kunnen worden gelever zullen de digitale meters pas in juli volgend jaar worden geplaatst.


Dan kunnen we een digitale , niet- slimme meter plaatsen. De ( slimme ) digitale meter heeft voor ons geen . Er komt alleen een digitale meter als het rendement van de zonnepanelen gegarandeerd is, belooft minister van Energie Bart Tommelein . Een digitale meter kun je daarentegen wel eenvoudig uitbreiden tot een slimme meter, waardoor je energie kan besparen. De energieleverancier heeft een contract gesloten met . Deze meter is alleen niet op afstand uit te lezen. De komst van de digitale meter roept veel vragen op bij de eigenaars.


Als uw netbeheerder een slimme meter aanbiedt, mag u deze weigeren. De netbeheerder kan wel een digitale meter plaatsen die geen meterstanden . Het verschil tussen een digitale meter en een slimme meter is dat de slimme meter een communicatiemodule bevat. Het bijzondere is dat een slimme meter digitaal communiceert met andere apparaten. Zo geeft een slimme meter , als u dat toestaat, de meterstanden door aan . Misschien heeft u nu een digitale meter.


Maar dit is niet hetzelfde als een slimme meter. Alleen een slimme meter geeft uw meterstanden automatisch door aan . Digitale en slimme elektriciteitsmeters vinden in rap tempo hun weg naar de meterkasten. By Futech Nieuws, Premies en subsidies, Zonnepanelen digitale meter , energiemeter, groenestroomcertificaten, slimme meter, terugdraaiende .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts