dinsdag 15 november 2016

Saffraan plant kopen

Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om zelf saffraan te telen. Planttijdstip : augustus, september. Dit is de krokus waar de kostbare kleurstof saffraan (uit de stempels van de stamper) uit gewonnen wordt.


Na deze periode kunt u de bollen rooien en weer op een ander stuk grond herplanten. Zo hoeft u dus maar keer bollen te kopen om daarna vele jaren saffraan.

Als je deze bollen nu plant , oogst je volgend jaar misschien wel wat van dit kostbare. Het prepareren van de grond vóór het planten ​: verrijking met mest. Crocus Sativus bollen online kopen ? Plant de knollen in juli of augustus ongeveer centimeter uit elkaar in een goed.


Om saffraan te oogsten hoef je alleen de lange, slappe stempels uit het . Tips bij het kopen van saffraan. Eersteklas Nederlandse saffraanbollen. De normale krokus plant je in het najaar en die bloeit in het voorjaar, bij de .

De plant heeft geurende, diep lavendelkleurige, paars generfde bloemen waaruit de. Als je saffraan wilt kopen , is het beter om draadjes te kopen dan poeder. Meer tips voor het kopen van bloembollen vind je HIER. Voor één kilogram saffraan heb je namelijk al gauw 200.


Heel eenvoudig plant u de bollen in een pot, kuip of in één van onze hippe Zigg Zagg. Gezonde zaden online bestellen! Vergelijk zaad aanbiedingen, o. Bloeit vanaf eind oktober met sterkgeaderde purperen bloemen.


Bij voorkeur aanplanten op een zonnige standplaats. Wij verkopen saffraan van topkwaliteit tegen een eerlijke prijs. Nu saffraandraadjes bestellen , morgen in huis. Aangebouwd wordt saffraan vooral in Spanje en Griekenland (ca. van de wereldoogst).


Uit deze krokus wordt saffraan gewonnen. Deze bollen plant je best op en beschut en zonnig plekje. De saffraan kan je oogsten als de bloemen open gaan.


Als de bloem s ochtends zich ontvouwt heb je . U kunt als u wilt beginnen met telen van saffraan kiezen of u dat doet met een kweekplantje.

Dat zijn dan de gedroogde bloemblaadjes van deze distelachtige plant. Wat u sowieso nooit moet doen, is saffraanpoeder kopen. Bestel snel en eenvoudig alle producten voor in je moestuin.


Bijvoorbeeld groente- en kruidenzaden, meststoffen, gewasbescherming, groenten-, aardbeien- en . Waar kan je safraan zaden en of plantjes kopen ? Naast specerij wordt saffraan soms ook gebruikt als kleurstof voor textiel en ook nog als medicijn. Saffraankrokus kopen voor slechts: € 3. Gelegenheid om hun producten aan te kopen. Mede hierdoor kun je deze specerij niet in alle supermarkten kopen.


Daarom is het leuk om zelf saffraan te kweken! Bekijk het volgende -videootje voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts