vrijdag 11 november 2016

Asbest naar stort brengen

Als burger heeft u registratieformulieren nodig om asbest weg te brengen naar milieustraat “De Tweemat”. Wilt u asbest naar milieustraat De Tweemat brengen. U kunt als particulier asbest afvoeren en storten in de milieustraat van uw. Houd dan rekening met de kosten van het asbestafval , aangezien ook het afvoeren en storten hiervan kosten met zich mee kan brengen.


Daarom zijn we op zoek gegaan naar hoe het afvoeren van asbesthoudend. Het verwijderde asbest kun je inleveren bij de milieustraat in je gemeente, daar .

Daarom gelden er regels voor het verwijderen en inleveren van asbest. Voorwaarden daarvoor zijn dat u kopie sloopvergunning, kopie offerte van de asbestsaneerder en kopie van de rekening van de stortkosten moet kunnen . Verpak asbest thuis in een dubbele laag doorzichtig plastic en plak de . Deze folie is gratis af te halen op veld A van het milieupark. Het storten van asbest is niet gratis. Niet iedereen mag zelf asbest verwijderen. Als je zelf asbest golfplaten wilt verwijderen en naar de milieustraat wilt brengen , is dit de weg die je moet bewandelen.


Dan kunt het verwijderde asbest daarna naar het afvalbrengpunt of Milieupark brengen. U moet het asbest dubbel verpakken in doorzichtig plastic.

Als je asbest gaat storten bij een milieustation van de gemeente of het laat. Hiermee voorkom je dat de asbestdeeltjes los kunnen komen en zich door de. Daarnaast kunnen wij je in contact brengen met bedrijven die je verder helpen. Voor het verwijderen en afvoeren van asbest gelden strikte voorwaarden.


Bovenveld aan de Ommerweg in Rheezerveen. Wilt u 10mof 35maan sloopmateriaal met asbest uit uw woning naar de stort brengen ? Maak voorafgaand een sloopmelding bij het Omgevingsloket online. Als bewoner moet u asbesthoudend afval apart inleveren bij de Afvalpunten. Zo komen er tijdens het storten geen schadelijke asbestvezels in de lucht.


Als het breekt of afbrokkelt, dan komen er kankerverwekkende vezels vrij. Reden om er extra voorzichtig mee om te gaan. Dit bericht bevestigt dat u de asbest mag verwijderen en mag afleveren bij Area.


Asbest is een schadelijk materiaal. Deze acceptatiebevestiging toont u bij Area samen met het te storten asbest. Onze vraagbaak asbest en asbestsanering gaat in op tal van vragen over asbest en asbestverwijdering. Mag ik zelf asbest storten bij de gemeente?


Dan moet u dit vooraf melden bij de gemeente. Daarbij maakt het niet uit hoeveel asbest u wilt verwijderen. Er is één uitzondering waarbij u asbest zelf mag demonteren en naar de milieustraat brengen.

Ook materiaal dat op asbest lijkt moet als asbest worden behandeld. Sloopafval mag u namelijk niet zomaar naar het ecostation brengen. U heeft namelijk toestemming nodig om asbest te verwijderen.


Als u asbest naar de Milieustraat wilt brengen , moet u dit altijd vooraf melden bij de . Dit materiaal kan niet als gewoon bouwafval bij de gemeentelijke vuilstort. U kunt asbest tegen betaling aanbieden bij onze ROVA-milieubrengstations. Voor het slopen, verwerken of wegbrengen van asbest gelden speciale regels. U vindt hier informatie over: Hoe werkt het?


Voor minder dan masbest is geen sloopmelding nodig. Dit mag u zelf verwijderen en naar het milieustation brengen. Gaat u slopen, breken, bouwen of verbouwen?


Als het sloopafval asbest bevat, dan moet u altijd een sloopmelding indienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts