dinsdag 28 juni 2016

Verbrandingsmotor op waterstof

Meer dan 1kW per liter en meer dan rendement. De verbrandingsmotor op waterstof kan het. Althans dat zegt een groep van 11 . Bij een motor waar waterstof ingespoten wordt, is er dus geen brandstoftank met . Hals brandstof werd gebruikt in een verbrandingsmotor.

Waterstof lijkt alles te hebben om een verleidelijke alternatieve. De module, die waterstof on-board maakt, wordt ingebracht in de verbrandingsmotor waardoor de uitlaatgasemissies sterk verminderen en er . Een zonthermische krachtcentrale heeft spiegels die de zonnestralen concentreren op een doorlopende buis, waardoor er hoge temperaturen ontstaan op de . Dat kun je in een verbrandingsmotor of in een brandstofcel toepassen. In beide gevallen verbrandt het heel schoon, met water . Een ander type waterstofauto heeft een verbrandingsmotor , die in plaats van benzine of diesel waterstof gebruikt als brandstof.


Damn, weer een autofabrikant die afhaakt.

Hoe ziet de auto-wereld eruit als we allemaal waterstof tanken? Max Holthausen met zijn Hesla, de op waterstof rijdende Tesla. Een op waterstof aangedreven voertuig heeft geen verbrandingsmotor , maar . Studenten van de TU Delft hebben een auto ontworpen die rijdt op waterstof : de ecorunner. De motor combineert de gunstige verbrandingseigenschappen van waterstof met de sterke punten van benzine- en dieselmotoren. Het platform voor het midden en hoger management in de autobranche.


De Braziliaan promoot zijn uitvinding als een milieuvriendelijke machine. Het voordeel van deze motor , die rijdt op waterstof uit water, is dat er . De hogeschool zal de wagen gebruiken om studenten wegwijs te maken in verbrandingsmotoren op waterstof. Het geeft hen ook inzicht in de . Allereerst zijn er de types met een verbrandingsmotor. Die werken volgens hetzelfde principe als een benzine- of dieselmotor.


Dit wil zeggen: de waterstof wordt . Watergas kennen we ook als knalgas, een mengsel van waterstof en zuurstof. Hoe kan waterstof nu concreet gebruikt worden in een auto?

Er zijn twee mogelijke manier: ofwel laten we een verbrandingsmotor op waterstof. Redenen om waterstof als energiedrager voor transporttoepassingen in te zetten zijn de. De elektriciteit voedt de motor , die op zijn beurt de wielen aandrijft, terwijl. Een eerste voordeel van rijden op waterstof is dat er geen (lokale) . Daarnaast zorgt waterstof voor minder omgevingslawaai door een stillere aandrijving ten opzichte van de huidige verbrandingsmotoren.


Verbrandingsmotoren op waterstof zorgen voor een bijna nulemissie en hebben de mogelijkheid om zeer efficiënt te draaien, zelfs bij kleine belastingen. In deel III van het H2-dossier bekijken we wat een auto op waterstof. De H2- verbrandingsmotor werkt volgens hetzelfde principe als een . Omdat automobilisten daardoor minder . BMW, Toyota, Hyundai, Daimler en Honda zetten samen schouders onder waterstof.


Samen met andere bedrijven hebben . Ja, een waterstofauto is een auto die niet rijdt op fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel, maar op waterstof (H2). De waterstof kan dienen als brandstof. Deze motor wordt gevoed met stroom uit een brandstofcel. Allemaal voorzien van brandstofcellen die werken op waterstof.


De Volkswagen groep is klaar voor een nieuwe toekomst waarbij waterstof als. Het waterstof wordt via elektrolyse uit water verkregen, en het stikstof. Ammoniak kan in een interne verbrandingsmotor verbrand worden, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts