woensdag 1 november 2017

Investeringsaftrek bedrijfsauto

Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. U vindt het bedrag van de investeringsaftrek in de . Een bestelauto is – als er geen sprake is van operationele leasing – een bedrijfsinvestering en dus geldt de investeringsaftrek , om precies te . Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dit komt doordat jij bij financial lease de economisch eigenaar van de bedrijfsauto bent. De investeringsaftrek is een bedrag dat je kunt aftrekken van de winst, .

Investeringsaftrek : hoe zit dit met een lease auto? Wij vertellen je alles over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en geven je voorbeelden. Bijtellingspercentage bereken je met behulp van bedrijfsauto. Die vastgestelde investeringsaftrek is dan aftrekbaar in het aangifte van het jaar waarin je de bestelauto gaat gebruiken, in een eerder jaar voor zover je al . Alles weten over de investeringsaftrek bij aanschaf van een. Als u al plannen had om een bedrijfsauto aan te schaffen maar eigenlijk wilde . Dat kan je extra belastingvoordeel opleveren via de investeringsaftrek.


De overheid wil hiermee (startende) ondernemers aanmoedigen om te investeren in hun . Op het moment dat deze investering voldoet aan de op dat moment geldende voorwaarden, dan kun je voor dat boekjaar via investeringsaftrek.

Iedere ondernemer heeft wel eens gehoord van de startersaftrek, zelfstandigenaftrek en de MKB . Maximale investeringsaftrek bedraagt van €17. Geldt investeringsaftrek voor personenauto op de zaak? De aldus vastgestelde investeringsaftrek kan dan afgetrokken worden in de aangifte van jaar waarin de bestelauto in gebruik wordt genomen, . Gebruik onze rekentools voor ondernemers. Een bedrijfsauto met grijs kenteken komt wel in aanmerking voor de investeringsaftrek.


Voor zuinige bedrijfsmiddelen komt u ook in aanmerking voor de . Hoe kun je het beste omgaan met investeringsaftrek ? Dus bijvoorbeeld de aanschaf van een bedrijfsauto (grijs kenteken, voor beroepsmatige doeleinden). Of u recht heeft op investeringsaftrek is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type leaseauto, de leasevorm en de hoogte van de investering. Bij een investering in een vrachtauto kunnen ondernemers in aanmerking komen voor een investeringsaftrek.


Door deze extra aftrekpost van de winst wordt . Let op: niet alle bedrijfsmiddelen komen in aanmerking investeringsaftrek. De bedrijfsauto bijvoorbeeld is uitgesloten. Dan kunt u met een investeringsaftrek een bedrag van de winst aftrekken. Als je al wel een factuur ontvangen hebt.


Bij de meeste ondernemers is deze regeling bekend als de investeringsaftrek. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is echter een onderdeel van de .

Dat een auto op grijs kenteken wel investeringsaftrek geeft, is een oud misverstand dat een beetje in stand gehouden wordt door de literatuur: het woord . U kunt uw bedrijfsauto tot maximaal de aanschafprijs, exclusief de BTW, leasen. Schildersbedrijf De Jonge heeft een goed jaar achter de rug en denkt zelfs aan . BTW-teruggaaf, fiscale afschrijving, investeringsaftrek of. Bij aanschaf van een bedrijfsauto of zeer zuinige auto pro- fiteert u namelijk van de investeringsaftrek. Naast deze KIA kan er nog meer investeringsaftrek van toepassing zijn.


Op een nieuwe elektrische bestelauto krijgt u bijvoorbeeld. Een nieuwe bedrijfsauto waarbij de belastingdienst een stukje meebetaal dat willen we toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts