vrijdag 7 november 2014

Wat mag in de compostbak

Door zelf te composteren creëer je waardevolle hummus voor de grond. Veel GTF-afval mag direct op de composthoop. Toch kun je sommige andere producten . Zelf compost maken is makkelijk én milieuvriendelijk!


Er worden dikwijls hele tabellen en uitgebreide lijsten opgemaakt met alle zaken die wel en niet in een composthoop thuis horen.

Op zich zijn deze lijsten nuttig . Plaats een composthoop minimaal meter van een oppervlaktewater vandaan ( zoals een sloot). Niet alles wat in de gft-bak mag , kan ook op de composthoop. Uw uitgestorven bosje bloemen of de uitgestorven kamerplant mat op de composthoop , mits u de aarde van de kluit zo veel mogelijk verwijder om hierdoor . Maak van composteren een regelmatig terugkerend tuinklusje en probeer zoveel mogelijk materiaal te recycleren. Van de voor de hand liggende dingen bedoel ik, ik snap dat je er geen oude stoelen in moet gooien.


Maar mogen ALLE etensresten erin? Tomaat (en aardappel) doe ik niet op mijn composthoop.

Anderen op dit forum doen dat wel. Alle organische afvalstoffen uit keuken en tuin zijn te verwerken in de composthoop. Materialen zoals mest en bladeren verteren doorgaans snel, houtige . Wat mag er wel in een compostbak ;. Door deze in de composthoop te steken belucht je de compost. Zie hieronder wat je over het algemeen wel en niet mag zelf composteren. Doe alleen plantaardige keuken- en tuinresten in de compostbak.


In theorie kunt u alles wat afbreekbaar is en niet vervuilt bij de. Hoe en waar zet ik een compostvat. Gooi groente-, fruit- en tuinresten.


Gaat het om afgewerkte gebruiksklare compost, dan mag die best droog zijn. Mag onkruid in de composthoop ? Vochtigheid – Een te droge composthoop is inactief en stop met het afval omzetten tot compost. Meer info over het compostvat of - bak vindt u hier. Compostvat : compacte oplossing voor mensen die beschikken over een kleine tuin (ca 2m²).


Deze materialen horen niet thuis op de composthoop ! Een compostvat of een compostbak in de tuin kan heel zinvol zijn.

Wat in de tuin niet meteen een nuttige bestemming kan krij-. Tip: zorg ervoor dat de resten klein gemaakt zijn. Ongekookte groenteresten, koffiedik, theezakjes en . Technisch gezien is hier geen . Wat dan met vlees- en visresten? We leggen je uit hoe je zelf een composthoop maakt. Composteren kan je op een composthoop of in een compostbak.


Het enige dat jij hoeft te doen is een compostvat te installeren of een. Het afval uit de groene kliko gaat . Wat ook niet gebruikt mag worden, zijn koolstronken met knolvoetziekte. Vraag hier papierkratjes, PMD-rolcontainers of een compostbak of -vat aan. Door te composteren doe je eigenlijk wat de natuur altijd al gedaan heeft: de natuurlijke kringloop zijn gang laten gaan.


Voor vogels en egels is je composthoop. Een eigen moestuin beginnnen Mijn Moestuin. Alle informatie die u nodig heeft voor uw moestuin. De meeste compostbakken hebben onderin een klep, zodat je de. Heb je een grote tuin , dan kan je kiezen voor een composthoop ergens achter in de tuin.


In een compostvat verteert tuinafval snel tot een voedzame compost. Vanaf nu starten we met een eigen composthoop ! Alles wordt gewoon op een hoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts