maandag 11 augustus 2014

Gebruik van zuurstof

Het gebruik van zuurstof geeft weinig bijwerkingen. Bij gebruik van zuurstof wordt ook zuurstof uitgeademd. Daardoor is de concentratie zuurstof in de lucht verhoogd bij een cliënt die extra zuurstof krijgt . Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina.


In Nederland gebruiken ongeveer 12.

Zij gebruiken dit op voorschrift van hun arts en hebben dit nodig omdat hun. Door zuurstofgebruik thuis is er meer zuurstof in de ruimte, waardoor het. Het is belangrijk om de zuurstof minstens vijftien uur per dag te gebruiken. Alleen dan zal u een positief . Gebruik dus niet alleen vóór, maar ook tijdens een activiteit zuurstof.


De ademhaling is dan rustiger dan. Hebt u na het lezen van deze brochure nog vragen?

De hoeveelheid zuurstof in het bloed noemen we “saturatie”. Met dit boekje willen we u informeren over het gebruik van zuurstof thuis. Hoeveel uur per dag moet u de zuurstof gebruiken? Bij langdurig gebruik van zuurstof (onderhoudsbehandeling) gebruikt u de zuurstof minstens uur per dag . Wij adviseren u deze informatie goed te lezen. Onze ademhaling zorgt voor de . Zuurstof is onmisbaar voor elke activiteit in het lichaam, zoals het verbranden van voedsel en het.


Uw longarts schrijft voor hoeveel zuurstof u gaat gebruiken. Reken erop dat u langdurig (of altijd) tot uur per etmaal zuurstof gaat gebruiken , in ieder. In overleg met uw arts heeft u besloten om thuis zuurstof te gaan gebruiken.


Zuurstoftherapie wordt gebruikt bij mensen die lijden aan onder andere COPD. De ingeademde zuurstof komt via de longen in het bloed en gaat vervolgens met het. Per etmaal moet u minstens uur zuurstof gebruiken , pas dan is een . Gebruik zuurstof op de momenten dat het u goed uitkomt, in ieder geval als u slaapt. De longarts heeft met u besproken dat u thuis zuurstof gaat gebruiken.


In deze informatiefolder leest u daar meer over.

Een zuurstof behandeling is een kostbare en belastende behandeling. Wanneer u rookt heeft het geen zin om zuurstof te gebruiken , want het roken doet het . Hierdoor wordt het percentage zuurstof dat u binnen krijgt hoger. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met het hart en andere organen. De zuurstof die we inademen, komt via de longen in het bloed en gaat met het. Uw levensverwachting kan toenemen door het gebruik van extra zuurstof.


Onder normale omstandigheden zal in een atmosfeer zuurstof aanwezig zijn. Door het gebruik van zuurstof kan in deze atmosfeer het zuurstofgehalte . Richtlijnen voor het gebruik van zuurstof bij volwassenen en kinderen. De Backer, Universiteit Antwerpen.


Zodra u de zuurstofbril uit uw neus haalt, is de extra zuurstof binnen minuten uit uw bloed. Dizuurstof of moleculaire zuurstof (O2) is de belangrijkste enkelvoudige stof van het element zuurstof. Het is bij kamertemperatuur een kleurloos, reukloos en . Hoewel zuurstof voor het dierlijk leven onmisbaar is, is het bij verhoogde. Toch wordt met name ouderen aangeraden niet te lang en te vaak gebruik te maken .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts