woensdag 26 september 2018

Slimme meter raspberry

En die hierover met andere mensen willen delen? Tegenwoordig heeft bijna iedereen een slimme meter in de meterkast. Wat moet je schrijven over een kabel als je hem te dicht bij een raspberry pi met domoticz uitpakt is alles al geinstalleerd voor je de stekker in de slimme meter. Ik wil de raspberry gaan gebruiken om de slimme ga- en electriciteitsmeter uit te lezen. Ik ben niet zo goed thuis in programmeren.


Via via kwam ik op zonnestraal.

Voor een meer uitgebreide beschrijving zie hier. Thuis de slimme meter uitlezen om precies te zien hoeveel stroom- en gas je verbruikt? Echter gebruiken ze daar allemaal een . Review: SmartPi – slimme energiemeter voor de RPi. Zijn al deze meters te koppelen met een raspberry ? Er zijn meerdere methode om een slimme meter uit . Deze blog gaat over het loggen van de meterstanden van een slimme meter via de Ppoort met een Raspberry.


Deze voorziening is de zogenoemde Ppoort die op elke slimme meter zit.

De slimme meter heeft een puitgang waar elke seconden gegevens uitkomen. Hierbij wordt ook een kleine schakeling toegevoeg om een bruikbaar. Hallo, Allereerst: top project! Dit is een python voorbeeldscript om een Ppoort uit te lezen met een raspberry pi en serial USB interface en data via MQTT te verzenden naar Node-Red.


Werkt voor de meeste slimme meters. Diverse kabels om zelf eenvoudig de slimme meter uit te kunnen lezen, energieverbruiksmanager CEMM of RaspberryPi. Voor de Pi zijn meerdere (gratis) . Sinds kort heb ik een slimme meter , de Landis Gyr E3DSMR 4. Op internet zijn al diverse beschrijvingen te vinden hoe de P1-poort van een slimme meter uitgelezen kan worden, ook m. Apeldoorn - Steeds meer woningen hebben een slimme meter en er zijn nu. USB RS2converters are often hogged by the USB modem facilities. Raspberry pien Raspberry met case en micro sd kaartjes.


Domoticz op een RaspberryPi om je energiegebruik te monitoren. Dat de RaspberryPi -lijn zich voor leuke projectjes leent is genoegzaam bekend. Eenmaal aangesloten herkent Domoticz je slimme meter.


Additional info: Just checked my SlimmemeterPortal data. Slimme meter met ondersteuning voor ten minste DSMR 4. Wp en Growatt 200TL inverter) en heb ik een pi aan mijn slimme meter hangen.

In een vorige post had ik het over het uitlezen van een slimme meter m. Netduino, maar dit kan natuurlijk ook door gebruik te maken . Hierin wordt beschreven hoe je een kabel aan . Er hoort ook een webpagina bij . And secon if you have a KwH meter with Sbus, is there any way this. Pto connect with a P1-usb kabel to the slimmemeter. Afgelopen week kwam ik via een collega op het spoor van een verloopkabel welke tussen de slimme meter en een RaspberryPi gezet kan . De informatie die een Slimme Meter via zijn P1-poort iedere seconden oplevert. Gegevens van een slimme meter onthullen intieme details van iemand. Data of Dutch smart meters can be obtained via the . Het PBL onderzocht hoe de potentie van de slimme meter beter kan worden benut.


Wanneer de meter data verstuurd zou ik hier dan wat voorbij moeten. Alle slimme meters met een Ppoort kunnen worden uitgelezen met deze P1. Bestel nu hier u slimme meter kabel voor 1euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts