dinsdag 24 juni 2014

Gloeilamp afval

De Afvalscheidingswijzer wijst je de juiste bak voor je afval. Je bespaart grondstoffen en energie door je afval te scheiden. Gloeilampen kunnen niet zomaar gerecycleerd worden. Spaarlampen en TL-lampen bevatten kwik en horen bij het Klein Gevaarlijk Afval (KGA).


Wat is de juiste bak voor je afval en wat lever je in bij de gemeente of winkel? Milieu Centraal zet het op een rij en maakt afval scheiden makkelijker.

Waarom wordt het ene afval gescheiden ingezameld en het andere niet? Gooi bijvoorbeeld geen gloeilampen in de glasbak en geen plastic bij het gft. Afval sorteren en recyclage, logisch toch? Dit in tegenstelling tot gloeilampen en halogeenlampen die licht geven via een gloeidraad.


Deze website maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u toestemming geven voor het gebruik van tracking cookies? Ik wil eerst meer weten over (tracking) . Hierbij denken we aan gebroken gloeilampen , kapotte thermosflessen of scheermesjes.

Nederlanders zijn fanatieke afvalscheiders, maar welk afval hoort nou waar? De chipszak, het melkpak en aluminiumfolie leveren de meeste . De interactieve afvalwijzer geeft u inzicht in het scheiden van afval. Nee, spaarlampen, led-lampen en tl-lampen bevatten kwik en moet u inleveren als klein chemisch afval (KCA).


En voor al uw vragen over afval kunt u terecht op de site van HVC of bij. Hoe denken Amsterdammers zelf over afval. Zijn Amsterdammers bereid om plastic afval te scheiden?


Dat gloeilampen in de vuilnisbak horen, weet. Met afval scheiden draagt u bij aan een beter milieu. Armatuur lamp (voor gloeilamp , spaarlamp of TL-verlichting).


TL-lampen veel minder energie dan gewone gloeilampen Toch mogen ze niet . Klein chemisch afval is afval waarin chemische stoffen zitten, die schadelijk. Als u op een afvalsoort hieronder klikt, leest u wat onder dit afval wordt. In gesloten zak in textielcontainer bij milieustraatjes of scholen of kringloopwinkel. Als u nog vragen hebt, stuur dan een e-mail. Restafval is al het afval dat niet gescheiden kan worden ingezameld.


In het Afval -ABC kunt u van allerlei voorwerpen en verpakkingen precies opzoeken.

In Uden wordt afval aan huis, in de wijk en op de. Uitgangspunt bij gescheiden afvalverwerking is dat het afval waardevolle materialen. Stop bijvoorbeeld geen gloeilampen in de glasbak en verwijder folie van . Door afval te scheiden draagt u bij aan een beter milieu. Met deze afvalscheidingswijzer weet u direct in welke bak uw afval thuishoort.


Bekijk hier waar u klein chemisch afval kunt inleveren. Het gaat om huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten die schadelijk kunnen zijn voor de . Grof huishoudelijk afval , niet herbruikbaar. Ze worden beschouwd als gewoon huishoudelijk afval.


Geef aan welk stuk afval je wenst te sorteren. De mogelijke sorteringen staan op. De klassieke gloeilampen worden nog steeds het meest gebruikt ondanks hun.


Fractie, restafval - recyclagepark: brandbaar afval. Andere soorten afval kan je naar het recyclagepark brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts